Emmen meets Rotterdam

Toen we ons huis voor het eerst gingen bekijken in het voorjaar van 2019, riep ik, terwijl we het straatje inreden: “Is dit ook Rotterdam?? Dit lijkt helemaal niet op Rotterdam!!” Het was zo mooi groen allemaal en het huis met het mooie mansarde dak en het kleine schuurtje, stond op een kavel ingesloten tussen drie slootjes. Oerhollands plaatje! Ik was op slag verliefd!

Mart ontmoette ik voor het eerst eind 2016. Samen met een goede vriendin hadden we bedacht dat we wel eens iets anders wilden dan naar de kroeg in Emmen, waar ik ben opgegroeid. Een avondje flink stappen in Rotterdam eindigde in de de Witte Aap in de Witte de Withstraat, waar ik Mart dus tegen het lijf liep. That’s the way it all started! 

De verbouwing

Onze verbouwing begon in mei 2020. Eerst hebben het schuurtje omgetoverd tot gastenverblijf, zodat we er zelf konden wonen tijdens de verbouwing van ons huis. Twee jaar hebben we er uiteindelijk over gedaan om alles af te maken. De tuin is nog niet helemaal volgroeid, maar een hele mooie start is er zeker! Leuk om te weten misschien, is dat we graag een voedsel tuin willen maken, zodat wij, maar ook de gasten de tuin in kunnen wandelen om lekkere dingetjes te plukken voor je ontbijtje of het avondeten! Het moestuintje bij het gastenverblijf is ook bedoeld om af en toe lekker van te snoepen 🙂

We zijn ontzettend blij met het eindresultaat 🙂 en wonen hier met veel plezier (Mart, ik en Kris, Mart’s zoon). Inmiddels hebben we een er in het voorjaar van 2023 een inwoner bij gekregen, Santio Giménez, onze poes. Vernoemd naar de spits van Feyenoord idd 🙂

Als je het leuk vind om ons te volgen, kan dat via facebook of op insta (@guesthouserotterdam).

Locatie

Onze locatie is de perfecte uitvalsbasis om Rotterdam te verkennen: Vanaf ons gastenverblijf kun je te voet naar de metro (Capelse Brug, ongeveer 5 minuutjes lopen). Vanaf daar is het ongeveer 8 minuutjes en je staat in hartje Rotterdam. De Kralingse Plas is op loopafstand (15-20 minuutjes) en met de fiets ben je er helemaal zo. Er zijn zoveel leuke restaurants, winkels en evenementen in 010, vraag ons gerust om advies. We helpen jullie graag Rotterdam te ontdekken! Naar het strand kan ook, we hebben een rechtstreekse verbinding naar Hoek van Holland gekregen. Op je slippertjes de metro in en je stapt aan het strand uit.

Ons adres is ‘s-Gravenweg 790, 3065 SK Rotterdam.

Neem contact met ons op

guesthouse, rotterdam, bed and breakfast